UDPLUK FRA ØVRIGE LANDE:

Aaldering, Pinotage 2016

Stellenbosch, Sydafrika

 

Vinen er en klassisk Pinotage med aromaer af hindbær og kirsebær. Den har desuden antydninger af morbær og chokolade. hvilket  tilføjer kompleksitet til den elegante, raffinerede og fyldige smag. Den har ligget 23 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 40% er nye fade.

Aaldering Pinotage 2016 har 14,5% alc.

 

Fra samme producent føres også rødvinene:

Aldering, Cabernet Sauvignon Merlot 2016 

Denne raffineret rødvin har lagret 27 måneder på franske egetræsfade. 60% Cabernet Sauvignon og 40% Merlot. Den har fine aromaer af solbær og lakrids.

Aaldering, "Lady M" 2017

En elegant rødvin på Pinotagedruer og uden eg. Aromaer af solbær, blåbær og mørke kirsebær.

Aaldering, Shiraz 2011 (24 måneder på eg)

 

Aaldering, Chardonnay 2013

Stellenbosch, Sydafrika

 

Chardonnay 2013 har haft optimale klimatiske betingelser, ligesom den har opnået stempel fra ”Enviro Wines” – certificeret blandt de fem bedste vingårde i Sydafrika for miljø-venlige vine.

Druerne håndplukkes. Vinen lagres i 6 måneder på franske egefade.

Vinen har en gylden farve. Det er en tiltalende Chardonnay med en fantastisk aroma af saftige pærer og citrus, krydret med røde ferskner og en let cremethed. 

 

Fra samme producent føres også hvidvinen:

Aaldering, Pinotage Blanc 2017

Denne hvidvin er lavet på Pinotagedruer. Den har aromaer af granatæble, blodappelsin og jordbær, med en frisk og cremet eftersmag.

Viña Chocalan

Reserva Chardonnay 2017 - Sølvmedalje

D.O. Maipo Valley, Chile.

 

Denne hvidvin stammer fra MaipoValley, hvor markerne er beliggende tæt på Maipo-floden

Klimaet er som tempereret middelhavsklima.

 

Druerne er 100% Chardonnay og håndplukkede. 20% af vinen er lageret i franske egefade i minimum

2-3 måneder.

 

Chardonnay 2017 er rig og elegant med balanceret frugt og lyse toner af eg, ananas, tropisk frugt, honning og citron. Denne Chardonnay har en frisk og let tør eftersmag. Den er hædret med Silver Medal ved Chardonnay du Monde 2018.

Serveres ved 10-12 grader og er velegnet til laks og andre fede fisk, gedeost og lyst kød.

Viña Chocalan

Cabernet Sauvignon Reserve 2014

D.O. Maipo Valley, Chile

 

Cabernet Sauvignon 2014 stammer fra Maipo Valley i Chile. 

 

Rødvinen er sammensat af 85% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot og 5% Petit Verdot. Druerne er håndplukkede. 30% af vinen har været på fad i 6 måneder.

 

Vinen er dybrød og den har et strejf af sorte kirsebær, solbær og lakrids og krydrede noter med afrundet tannin.

Rødvinen bør severes16-18 grader. God til oste, sammenkogte retter, grillet kød.

Viña Chocalan

Reserva Carmenere 2017

D.O. Maipo Valley, Chile

 

Cabernet Sauvignon 2017 stammer fra Maipo Valley i Chile.Vinmarken er mod Stillehavet,  hvilket giver et optimalt klima for druerne. 

 

Rødvinen er sammensat af 85% Carmenere, 11% Cabernet Franc og 4% Petit Verdot. Druerne er håndplukkede. 40-50% af vinen har været på fransk og amerikanske fade i 6 måneder.

 

Vinen er brillant og har en dyb violet farve. Den har intense frugtaromaer med duft af modne røde frugter, syltetøj, mokkanoter og et strejf af chokolade og sort peber. Denne Carmenere er velsmagende med en god krop og blød tekstur. God balance mellem frugter og træ noter, som den har opnået af tiden i fad.

Serveres gerne ved 17 grader og til kødretter, roast beef, grillet lam eller svinekotelet.

William Cole, Chile:

Mirador, Chardonnay 2016 

 

Druerne til denne hvidvin stammer fra Casablanca Valley, som ligger 28 km. fra Stillehavet. En af verdens førende vinregioner.

 

Dette unikke og kølige mikroklima giver druerne mulighed for optimal udvikling og giver en naturlig syre, som er vigtig ved produktion af høj-kvalitetsvine.

Druerne er håndplukkede.

 
Mirador Chardonnay 2016 har en lys gul farve. Bouqueten byder på aroma af tropisk frugt, banan og honning. Vinen er ung, frisk og med behagelig syre og lang eftersmag af frugt.

Ideel til muslinger parmesan, pasta, hvidt kød og fisk. Bør nydes ved 12-14 grader.

 

William Cole, Chile:

Mirador 2010, Sauvignon Blanc 

 

Druerne til denne hvidvin stammer fra Casablanca Valley, som ligger 45 km. fra Stillehavet. En af verdens førende vinregioner.

 

Det kølige mikroklima giver druerne mulighed for optimal udvikling og giver en naturlig syre, som er vigtig ved produktion af høj-kvalitetsvine.

Druerne er håndplukkede.

 
Mirador Sauvignon Blanc har en strålende gul farve med grønne toner. Bouqueten byder på aroma af grapefrugt, asparges, papaya og grøn chili. Vinen er ung, frisk og afbalanceret i ganen, og den kombinerer citronsyre mineralitet med eksotiske frugter og har en lang og sprød overflade. Let at drikke.

 

William Cole, Chile:

Mirador Selection, Cabernet Sauvignon 2015

 

Druerne til denne rødvin stammer fra Maule Valley, som ligger i den sydlige del af Central Valley. Det er Chiles største vindistrikt. Druerne er håndplukkede.

 

Vinen er lagret 6 måneder på eg.

 

Denne Cabernet Sauvignon har en intens rubinrød farve med violette toner. I bouqueten fornemmes røde og sorte frugter af blommer i perfekt harmoni med hints af krydderier og sort peber. Vinen har en medium krop og bløde tanniner og vedholdenhed. Cabernet Sauvignon 2015 er frisk og frugtagtig.
Ideel som en appetitvækker og til alle kødretter samt til ost.


Anbefalet serveringstemperatur mellem 16-18 ° C.
 

William Cole, Chile:

Mirador Selection, Carmenere 2015

 

Druerne til denne Carmenere stammer fra Colchagua Valley, som ligger 180 km syd for Santiago og har ry som Chiles førende producent af rødvine som bl.a. Carmenere. Druerne håndplukkes.

 

Vinen er lagret i 6 måneder på eg.

 

Mirador Carmenere er krydret og har en intens lys rød og violet farve. Bouqueten byder på modne røde frugter og diverse krydderier. Vinen føles saftig og fløjlsagtig med søde tanniner, der kulminerede med mocca noter. 

 

Ideel til alle slags kød og grillede grøntsager.


Anbefalet serveringstemperatur mellem 16-18 ° C.

"Bill", Pinot Noir 2008, Chile.

Denne vin stammer fra Casablanca Valley, samme sted som ovenstående Chardonnay.

Druerne håndplukkes. Vinen lagres i 12 måneder på franske barrels. Bill Pinot Noir produceres i begrænset mængde og er "flagskibet" fra William Cole.

Vinen er rubinrød, og bouqueten har intense noter af modne kirsebær og jordbær. Dertil kommer noter af kokos og vanille, der stammer fra lagringsperioden i små egetræsfade. Bill Pinot Noir er karakteriseret ved frodige røde frugter, med stor længde og imødekommende tanniner, som gør vinen både kompliceret og elegant, men let at drikke.

Bill Pinot Noir 2008 har i 2010 fået sølvmedalje i Decanter World Wine Award og bronze i 7th Annual Wines of Chile Awards.

ALBAMAR

Chardonnay 2009, Chile

 

Denne hvidvin stammer fra Central Valley, tæt på Casablanca Valley, Chile.

Druesammensætningen er 100% Chardonnay.

 

Vejret i Casablanca Valley er kendt for sit kølige mikroklima med tågede morgener og klare, behagelige dage. Navnet ”Albamar” er en kombination af det allerførste lys og solen ”Alba" og "Mar", som betyder havet. Vinmarkerne og vingården er i nærheden af havet, hvorfor denne vin  er navngivet Albamar.

 

Vinen er strågul, med en intens aroma af ananas, fersken og banan. Frisk frugt og afbalanceret syre. Albamar Chardonnay er velegnet til alle retter med fisk, skaldyr eller lyst kød.

POMPAELO Blanco 2012, Spanien, DO

 

Pompaelo Blanco 2012 er en frisk og attraktiv blanding af 70% Chardonnay
og 30% Viura-druer.


Mosten fra hver druesort er overvåget nøje for at bevare det typiske kendetegn for hver sort. Resultatet er denne blanding, som har en flot balance i sin smag.


Vinen er intens og strålende strå-gul. Den har en duft af intense noter af
tropiske frugter med lyse blomster-agtige antydninger.

Blanco 2012 er frisk og velsmagende med en behagelig lang eftersmag.

                                                     FRANKRIG         ITALIEN       TYSKLAND       Tilbage til forsiden